Peppelhout in expertpanel themadag ‘Materials: Biobased Bouwen’

Op 15 november 2022 was Job Wittens van Peppelhout één van de panelleden van de Themabijeenkomst ‘Materials: Biobased Bouwen’! Deze bijeenkomst is onderdeel van het programma ‘Kunst & Klimaat, omdat het niet anders kan’ van Kunstloc Brabant.

Het doel van de bijeenkomst was om hoopgevende visies en concrete voorstellen en initiatieven voor biobased bouwen te presenteren. Waarom is het belangrijk dat we onze gebouwen met natuurlijke materialen vormgeven? Is het beter voor het klimaat? Wat is er al mogelijk of juist al langer geleden gebruikt? Hoe ontwerp je nú met natuurlijke materialen, en welke nieuwe waarden creëer je daarmee?

Mensen konden in de LocHal in Tilburg kennismaken met de Nature Building Kit (zie foto boven dit artikel), een project van Biobased Creations. De Nature Building Kit is een demontabele toolbox met mini panelen om jouw ideale gebouw vorm te geven. Een interactieve en ervaringsgerichte manier om iedereen te laten meedenken en meedoen met het bouwen aan een groenere wereld voor iedereen.

In een panelgesprek vertelden Job Wittens (eigenaar van Peppelhout), Ad Vlems (trekker van Ecodorp Boekel), Margreet van Uffelen (circulair, biobased ontwerpstudio Omlab), Ivo van den Thillart(architect bij Buro Kade) en Jopie de Zeeuw (Biobased Creations) over hun ervaringen.

Meer informatie over het project van Kunstloc Brabant is te lezen via https://lnkd.in/eMwtHuQC