Klanten Boxtelse aannemer gaan voor Peppelhout

Aannemer Akki Bouwteam uit Boxtel heeft afgelopen zomer een huis in diezelfde plaats onder handen genomen. Het bestaande woonhuis is weer bij de tijd maar vergroot met een aanbouw. Ook is een overkapping geplaatst en een bijgebouwtje gezet. De afwerking van dit alles ademt populier.

“Het is gewoon mijn advies geweest en daar is naar geluisterd”, reageert Akki luchtig als hem gevraagd wordt naar het waarom van de houtkeuze van zijn klant. Want zowel voor de gevelbekleding van de aanbouw als de plafonds van de overkapping en het bijgebouw kozen de eigenaren voor Peppelhout. “Ze wilden een onderhoudsvriendelijk en natuurlijke afwerking, dus dan ligt hout voor de hand. Er is gekozen voor fijn gezaagd populierenhout, maar dat had ook geschaafd kunnen zijn.”

Wendbaar bedrijf
Akki adviseert in zijn projecten wel vaker populierenhout van Peppelhout. En dat bevalt hem prima. “Peppelhout heeft een mooi product, met een mooi verhaal. En zowel het bedrijf als het hout komt hier uit de buurt”, vertelt hij. “Verder is het bedrijf wendbaar, doet niet zo moeilijk. Als je drie latjes tekort komt wordt dat gewoon geregeld, zonder gedoe en een forse rekening.”