Architecten verkennen op 10 maart wereld van Peppelhout: van bos tot gevelbekleding

Als je in één middag kunt zien hoe populieren groeien, hoe ze geoogst worden en hoe ze hun weg vinden als (bijvoorbeeld) gevelbekleding, dan heb je met een wel heel korte houtketen te maken; namelijk Populier – Peppelhout – Project. Ben je architect met interesse in hout, en wil je alles weten over wat populierenhout de wereld, jou en je klanten te bieden heeft, houd de middag van vrijdag 10 maart dan vrij.

Hout leeft enorm, ook onder architecten. We krijgen zoveel reacties en uiteenlopende vragen, dat het ons de hoogste tijd leek om met een club van pakweg 20 professionals een middag de diepte in te duiken.

In een bos bij Best bezoeken we op vrijdag 10 maart vanaf 13.00 uur (laarzen aan!) een productiebos waar geoogst wordt en de peppels feitelijk hun tweede leven starten. Hier krijg je van alles te horen en te zien over de groei, de oogst en de herplant van populieren. Daarna rijden we naar een project in Eindhoven waar we vanaf 15.00 uur het project ‘Cabins in the Wood’ van Mulder en De Vries architecten bezoeken. In 2021 ontwikkelden ze dit project op locatie Vredeoord waarbij vijf huizen zijn bekleed met thermisch gemodificeerde planken van Peppelhout.

Hier geven architecten én bewoners Remco Mulder en Marian de Vries een toelichting op het project en vertellen ze over hun keuze voor Peppelhout. Ook Edo Kegel van Firmolin is aanwezig. Hij zal je meer vertellen over het thermisch modificatieproces van populierenhout.

Meld je nu aan
Ben je architect en nieuwsgierig naar het verhaal van Peppelhout, meld je hier dan snel aan. Rond 5 maart ontvang je per mail het programma in detail en lees je ook waar we je die middag om 13.00 uur verwachten. Graag tot dan!