Tevreden klanten vielen voor charme Peppelhout

Voor Hanneke Hendriks en Robert Snel uit het Brabantse Handel staat 2020 in het teken van de bouw van hun bio-ecologische houtskelethuis. Ze streven naar een gezond leefklimaat binnenshuis en halen zowel de arbeid als het materiaal het liefst uit de buurt. Bij toeval stuitten ze op Peppelhout. “Mooi hout van dichtbij. Dat is wat we zochten”, zegt Hanneke.

Contrastrijk, zo mag je hun nieuwe huis best noemen. De buitenzijde is Zweeds rabat voorzien van thermisch gemodificeerd populierenhout, wat ook geldt voor de boeiborden. Het Peppelhout contrasteert sterk met de donkere verticale planken die een andere herkomst hebben.

Toevallige ontmoeting
In hun zoektocht naar geschikt hout, liepen ze een beetje bij toeval tegen populier aan, vertelt Hanneke. “En pas later leerden we Peppelhout kennen, en het mooie verhaal erachter. Dat het uit de buurt komt, en je een bijdrage levert aan het behoud van het landschap spreekt ons ontzettend aan.”

De populierenplanken zijn geolied, wat ervoor zorgt dat ze blijvend wat donkerder kleuren. “We hebben even overwogen om ook de rest van de buitenzijde met Peppelhout te bekleden, maar met het echt zwart maken van populier is nog nauwelijks ervaring. Dus daar hebben we maar even van afgezien.”

Tevreden klanten
Hanneke en Robert zijn duidelijk gevallen voor de charme van Peppelhout, voor het hele verhaal. “Het totaalplaatje is wat telt. En de fijne contacten voor en na de koop en de flexibiliteit maken ook dat we zeer tevreden klanten zijn.”