Samenwerking Peppelhout-Prowood is een plus voor B2B-markt populierenhout

Peppelhout en houtverwerker Prowood gaan de samenwerking aan. Samen verwachten de bedrijven de groeiende markt voor de duurzame toepassing van Nederlands populierenhout, beter te kunnen bedienen. De nadruk van de samenwerking ligt op de levering aan bedrijven die voor nieuwbouw- of renovatieprojecten kiezen voor populierenhout van eigen bodem.  

Prowood, uit het Limburgse Panningen, levert een scala aan profielen van verschillende houtsoorten; zowel onbehandeld als thermisch gemodificeerd en/of voorzien van een gepatenteerde WoodCream coating. En dat voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Peppelhout (Haaren, Noord-Brabant) op haar beurt levert uitsluitend Nederlands populierenhout; vooral aan particulieren. Via een duurzame korte keten zorgt het bedrijf voor een bredere toepasbaarheid voor binnen- en buitentoepassingen. Zo draagt Peppelhout ook actief bij aan de opslag van CO2 en de (ook economische) herwaardering van de populier in Nederland.

Grootschaliger B2B-markt
Met de samenwerking kan het populierenhout van Peppelhout beter beschikbaar komen voor de B2B-markt. Je kunt daarbij denken aan de meer grootschalige houtbouw- en interieurprojecten of de seriematige bouw van tiny houses. Ook kan het hout van Peppelhout voortaan eenvoudig worden voorzien van de WoodCream coating van Prowood.

De samenwerking zal in de markt zichtbaar worden onder de productnaam ‘Prowood Peppelhout’. Peppelhout blijft ook onder eigen naam actief, met de nadruk op de groeiende particuliere markt van houtliefhebbers. En Prowood blijft ook andere houtsoorten leveren.

Op de foto: Koen van de Mortel en Mathijs Lemmers van Prowood en Job Wittens van Peppelhout